sostassar.com © 2012

 

 

 

 

Små & Stora Tassar

 

 

 

 

Friskvård & rehab

 

Små & Stora Tassar erbjuder friskvård för hund och katt. De behandlingar vi erbjuder kan ge smärtlindring och en rörelseförbättring på upp emot 20%.

 

 

Behandlingsmetoder
Små & stora Tassar kan erbjuda ett antal olika typer av behandling. Djupverkande elektroterapi, ultraljud, ljusterapi samt massage.

 

Träningsmetoder
Vi använder vibrationsmatta för att stärka och bygga upp muskler med nedsatt funktion. Våra rekommendationer kan innehålla träning i backe eller simning/treadmill som är bra för överviktiga hundar.

 

Så här går det till hos oss
Ju mer vi vet om din hund/katt inför första besöket desto bättre. Ni får gärna maila hundens historia avseende skador, sjukdomar och eventuella bedömningar av höftledsfel - AD, HD.

 

Det första som sker vid ett nybesök är en rörelseanalys. Vi tittar på din hund/katt i rörelse när den står, går och travar. Vi gör även ett rörelsetest. Syftet med testet är att ta reda på om din hund/katt har full rörlighet i lederna. Begränsad rörlighet kan bero på behandlingsbara problem som till exempel förkortade muskler. Ovanstående analys och test sammanfattas i en diagnos samt en prognos.

 

Vid besöket får du ett anpassat stretchprogram för att komma tilllrätta med din hund/katts problem. Du får även en noggrann demonstration så att du själv kan stretcha din hund/katt.

 

Återbesök och fler behandlingar
Din hund/katts problem kan bero på olika orsaker som det kan ta olika lång tid att komma till rätta med. För att få en effektiv start på behandlingen bör ett återbesök ske inom två veckor.

 

Både du och din hund/katt behöver kunna träna för att stretchövningarna ska ge rätt effekt. Vid återbesöket hjälper jag dig att finslipa tekniken.

 

För att komma till rätta med hundens/kattens problem kan det krävas fler återbesök. Hur många beror på hur allvarligt problemet är och hur hunden/katten svarar på behandlingen.

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktuppgifter

 

Små & Stora Tassar
Hundfysioterapeut
Therése Asplund

Mobil 073-639 55 75 

Svensbodabacken 16

761 12 Bergshamra, Norrtälje

Mail: sostassar@yahoo.se

 

 

Prislista

 

Komplett rörelsetest (ny pat) - 1800:- (rabatt 350:-, inkl återb)

Komplett rörelsetest (bef pat) - 1350:-

Återbesök/behandling - 800:-

Förköp 5 behandlingar - 3500:-

Genomgång + behandling - 1900:-

(vid samma tillfälle)

Vibrationsträning - 220:-

Förköp 10 vib-pass - 1800:-

Ultraljudsbehandling - 440:-

Förköp 10 ultraljuds-pass - 3800:-

Inackordering /påbörjat dygn - 500:-

(för intensivbehandling) 

Helgtillägg - 250:-

 

Behandlingsmetoder

 

Elektroterapi

Ultraljud

Ljusterapi

Elektromagnetterapi

Vibrationsplatta

Akupressur

Akupunktur

Massage