Aktivering

AKTIVERING & ANNATHundkapplöpning – inte bara för greyhounds och whippets!


  • http://www.hundkappstockholm.se/   -   under fliken Träning och Unghundsträning finner du information om en mycket rolig aktivitet för ALLA hundar, oavsett ras/blandras.


Denna aktivitet är tyvärr säsongsbunden då vädret inte tillåter att banan hålls i ett säkert skick året runt. På vårkanten är det dags att börja hålla koll på när första datumet publiceras på sidan – platserna är begränsade och intresset är enormt.Hundredas kurser 


Belöningsbaserad träning med fokus på ett givande och roligt samarbete med våra hundar; för ett hållbart resultat. 


www.hundreda.se


En andra chans


Ideélla föreningar som arbetar hårt för att rädda livet på hundar och katter som far illa på grund av människans egoism. Ligger mig mycket varmt om hjärtat och engagerar mig djupt.


Länkar:

  • https://www.katthem.nu/   -   Djurhjälpen i Vaxholm; ett fantastiskt katthem som drivs med stor omsorg och oändlig empati för de sämst lottade.
  • https://hundarutanhem.se/   -   en hårt arbetande förening som ger fler än 1000 hundar nya hem varje år.
  • https://hundhjalpen.se/   -   en förening som lägger själ och hjärta i att ge rumänska gatuhundar nya hem i Sverige.


Med Djurhjälpen i Vaxholm har jag haft ett långtgående samarbete sedan 2004 då jag tog emot Pälle för rehabilitering, (det finns en artikel: ”När katten blev sjuk – Elektroterapi gav Pälle rörligheten tillbaka” med bilder publicerad i Kattliv nr6 2004). Därefter adopterade jag två systrar som råkat hamna i fel hem, tog emot ytterligare en hankatt för rehabilitering och en lillasyster till honom som fick följa med som sällskap. De som känner mig vet om att alla dessa underbara katter förstås blev kvar hos mig.

Hundar utan Hem kom jag i kontakt med första gången 2009 då jag tog emot en svårplacerad cocker spaniel för utredning och rehabilitering. Även denna fantastiska kille blev kvar hos mig.


Hundhjälpen har jag än så länge bara haft kontakt med genom deras ständigt uppdaterade hemsida och en insamling av tillbehör och mat som jag med hjälp av mina fantastiska kunder ordnade till hundarna i hägnet i Rumänien 2018.

Det finns förstås väldigt många fler idéella och icke vinstdrivande föreningar som arbetar hårt för att rädda livet på och finna nya goda hem åt hemlösa hundar och katter. Vilken man väljer att arbeta för som volontär, skänka pengar till eller adoptera en ny familjemedlem från spelar självklart ingen roll så länge det leder till att så många som möjligt av världens minsta och mest utsatta får en chans till ett gott liv!