Friskvård & rehab

FRISKVÅRD & REHABSmå & Stora Tassar erbjuder friskvård & rehabilitering för hund och katt. De behandlingar vi erbjuder kan ge bestående smärtlindring och rörelseförbättring på upp emot 20% per tillfälle.

 

 

Behandlingsmetoder

Små & Stora Tassar kan erbjuda en mängd olika behandlingsalternativ; djupverkande elektroterapi, ultraljud, ljusterapi, massage etc..


Träningsmetoder

Vi använder vibrationsplattform för att stärka och bygga upp muskler med nedsatt funktion. Våra rekommendationer kan bland mycket annat innehålla träning i backe och/eller simning/watertreadmill som kan vara bra för överviktiga individer.

 

Så här går det till hos oss

Ju mer vi vet om din hund/katt inför första besöket desto bättre. Ni får gärna maila djurets historia avseende skador, sjukdomar och eventuella bedömningar av ledröntgen såsom ED och HD.

 

Det första som sker vid ett nybesök är en rörelseanalys. Vi tittar på din hund/katt när den står, går och travar. Vi gör även ett rörelsetest där syftet med testet är att ta reda på om din hund/katt har full rörlighet i sina leder. Begränsad rörlighet kan bero på behandlingsbara problem som till exempel förkortade muskler och lindrig till måttlig artros. Muskelmassa, benlängder och vinklar mäts. Resultaten av rörelseanalysen, -testerna och mätningarna sammanfattas och ligger till grund för både diagnos och prognos.

 

Vid besöket får du ett individuellt anpassat stretchprogram för att komma tillrätta med din hunds/katts problem. Du får även en noggrann demonstration så att du på ett säkert sätt kan utföra övningarna hemma.

 

Återbesök och behandlingar

För att få en effektiv start på rehabiliteringen bör det första återbesöket ske inom två veckor. Detta för att kontrollera att de övningar ni gör hemma har avsedd effekt och för att repetera och finslipa dessa.


Intensivbehandingen, som är individuellt anpassad, ger en snabbare återhämtning och möjliggör oftast återgång i träning inom 3 månader. I intensivbehandlingen ingår även repetition och finslipning av stretchövningarna.

 

För att komma till rätta med hundens/kattens problem kan det krävas fler återbesök. Hur många beror på hur allvarligt problemet är och hur hunden/katten svarar på behandlingen.

Prislista • Genomgång 2700kr - rörelseanalys, rörelsetest leder, elasticitetstest muskulatur, mätning av ledvinklar och muskelmassa, sammanställning (diagnos & prognos), behandlings- och träningsplan. 3-4 timmar.


 • Återbesök 1700kr - kontroll av framsteg i ledrörlighet och muskelelasticitet, repetition av övningar, adekvata förändringar i behandlings- och träningsplan. 1,5-2 timmar.


 • Intensivbehandling 5ggr 7000kr - optimerade fysioterapeutiska behandlingar anpassade för sammansättningen av den kroppsvävnad som ska behandlas. 3-4 timmar/behandlingstillfälle.


Behandlingsmetoder

 • Elektroterapi
 • Ultraljud
 • Ljusterapi
 • Elektromagnetterapi
 • Vibrationsplatta
 • Akupressur
 • Akupunktur
 • MassageFöre och efter rehabilitering